top of page
kisspng-berlin-zoological-garden-tierpar
ZOO2019.JPG

BERLIN  ZOO

Hardenbergplatz 8, 10787 Berlin, גרמניה

כרטיס מבוגר 15.5 אירו

כרטיס ילד מעל גיל ארבע – 8 אירו

מבוגר אחד עם ילדים – 26 אירו

שני מבוגרים וילדים -  41 אירו

כרטיס משולב לגן החיות ולאקווריום לשני מבוגרים וילדים – 51 אירו

שעות פתיחה

9:00 am - 6:00 pm

תחבורה

S-Bahn  -  Zoologischer Garten S-Bahn stop (S3 + S5 + S7 + S9)

U-Bahn - Zoologischer Garten U-Bahn stop (U2 + U9)
Kurfürstendamm U-Bahn stop (U1 + U9)

 

גן החיות של ברלין הוא אחד מגני החיות הגדולים בגרמניה ובאירופה ומהעתיקים בעולם.

הוא נוסד בחודש אוגוסט 1844 בברלין, בירת הממלכה הפרוסית והיה גן החיות הראשון שנבנה בגרמניה. החיות הראשונות נרכשו עבור הגן על ידי פרידריך וילהלם הרביעי, מלך פרוסיה.

גן החיות בברלין נחשב כגדול בעולם מבחינת מספר המינים החיים בו: מעל 1,500 מינים ומעל 14,000 בעלי חיים.

גן החיות, המתפרש על פני 350 דונם, נמצא בקצהו של הפארק העירוני הגדול טירגארטן (שם שפירושו המילולי גן חיות, אף שכלל אינו כזה, ושמו בא לו כי היה אזור ציד של בית המלוכה). בקצה השני של הפארק ניצב בניין הרייכסטאג, בניין הפרלמנט הגרמני.  זהו אחד מגני החיות המתוירים בעולם, עם כשלושה מיליון מבקרים בשנה.

במלחמת העולם השנייה נהרס רובו בהפצצות מהאוויר ושרדו בו רק 91 בעלי חיים. לאחר סיום המלחמה, בעוד בניין הרייכסטאג נותר צמוד לחומת ברלין, ונותר בשממונו וחורבנו עד איחוד גרמניה, שופץ גן החיות, ששכן בחלקה המערבי של העיר, ושוקם במלואו.

אחד מהמינים הנדירים בגן הם פנדה ענק. זהו מין הנתון בסכנת הכחדה ונדיר גם בגני חיות ברחבי העולם, כאשר לפי הערכות, רק 1000 פנדות חיות בטבע בדרום סין. הפנדות הוענקו לקנצלר גרמניה כמחווה מיוחדת מידי נשיא סין.

גן החיות של ברלין, ה-ZOO בשבילכם. הוא הגן חיות הגדול והעתיק ביותר בגרמניה נוסד ב-1844! יש בו יותר מ- 1700 זנים שונים של חיות וכ- 20,000 בעלי חיים שמסתובבים, עפים, זוחלים ושוחים בגן. כל חיה שתרצו נמצאת פה, המבחר הוא באמת עצום, וכדאי לבדוק מסלול הליכה שמעניין לכם לפני שמתחילים בצעידה פנימה. למרות זאת לא כדאי לוותר על כלובי הציפורים, אזור ההיפופוטמים שאפשר לראות אותם שוחים מתחת למים, לקטנים יותר יש גם פינת ליטוף ופינות משחק, יש פילים, ג’ירפות כמובן חיות לילה. אל תפספסו את האזור של דובי הפנדות. הדובים בכלל מקבלים יחס מיוחד פה בברלין, כי הדוב הוא הסמל של העיר. אם אתם קונים כרטיס משולב, תוכלו להיכנס גם לאקווריום ולראות את יצורי המים המרשימים. בעלון האינפורמציה שתמצאו בכניסה תוכלו לראות את שעות האכלה של החיות, שזה בפני עצמו חוויה בשביל הקטנטנים. לפעמים יש פעילויות מיוחדות, בעיקר בתקופות החגים כמו הקראת סיפורים ואגדות, סיורים עם הדרכה אישית ועוד. לרעבים, יש שתי מסעדות ודוכני חטיפים וגלידה. ברחבי הגן מתנגן ברקע רחש מים ויחד עם הצמחייה בכל פינה, אפשר לדמיין שאנחנו נמצאים ממש בלב לבו של הג’ונגל ולא במרכז עיר הומה.

על הפנדות של גן החיות בברלין

מתחם דובי הפנדה החדש של גן החיות בברלין נפתח  בטקס מכובד שבו נאמו הקאנצרלית אנגלה מרקל והנשיא הסיני שי ג'ינפינג (שהוא גם יו"ר המפלגה והאיש העומד בראש הצבא הסיני). מרקל דיברה על היותם של הדובים שגרירים נאמנים של שתי המדינות ושיבחה את סין על התקדמותה בתחום השמירה על הסביבה. על מחיר ההגעה של דובי הפנדה לא דיברו בטקס החגיגי. הנה מקבץ של עובדות שיהפכו אתכם למומחים, למקרה שתצטרכו להסביר למישהו על הדובים החדשים בעיר
שמותיהם של הדובים, מנג מנג (נקבה בת 4) ו-ג'או שינג (זכר בן 7). בלידתם שקל כל אחד מהדובים רק כמאה גרם. כמה שהם שוקלים היום? התשובה בהמשך.

למרות הטקס החגיגי והמרשים יש לזכור שהדובים לא הוענקו על ידי ממשלת סין לגרמניה בתור מחווה ליחסים בין המדינות אלא מדובר בעסקת השכרתם של הדובים לתקופה של 15 שנים.

המחיר שתשלם ברלין עבור הדובים הוא 460,000 לשנה לכל אחד מהדובים החמודים או 1300 אירו ליום או 54 אירו לשעה.

בגן החיות מאמינים שה-Panda Fever תתפוס וכי המוני ברלינאים ותיירים מזדמנים יבואו כדי לראות את האטרקציה במתחם דובי הפנדה החדש. לפי החישוב שלהם, דובי הפנדה אמורים להחזיר כך את ההשקעה בהם.

מה שיהפוך את ההשקעה למשתלמת יותר יהיה צאצא, אם ייוולד למנג מנג מג'או שינג.

תקופת הפוריות של נקבת פנדה היא רק 3-4 ימים בשנה מה שמקשה על הסיכויים להרות, אבל בברלין מאמינים שזה יקרה.

מנג מנג וג'או שינג אינם הראשונים בגן החיות של ברלין. עד לפני חמש שנים היה לגן החיות את באו באו שהגיע בשנת 1980 לעיר. בגן החיות מציינים בגאווה שבאו באו היה דוב הפנדה המבוגר ביותר בשבי עד למותו.

דובי הפנדה מסווגים כטורפים בדומה לחתולים, כלבים או דובים אחרים אלא שבפועל הם ניזונים בעיקר מצמחים. רוב התזונה הצמחית שלהם היא… הבמבוק.

מילה העברית לבמבוק היא חזרן ומקורה בארמית תלמודית. מקור המילה במבוק בשפות המלאית והאינדונזית.

הטיסה של הזוג הטרי מסין לגרמניה ארכה 15 שעות עם חניית ביניים בסיביר. רופא גן החיות של ברלין הדוקטור אוקס התלווה לטיסה.

כדי לא להסתכן באי אכילה הוגשו לפנדות קני במבוק סיניים במהלך תקופת קליטתם בגן החיות של ברלין. לאט לאט הוחלפו קני הבמבוק הסיניים בקני במבוק מקומיים וזאת כדי לתת לדובים זמן להסתגל לטעם השונה.

לעלות השכירות של דובי הפנדה אפשר להוסיף גם את עלות הקמת המתחם החדש שנבנה עבורם. כתשעה מיליוני אירו.

דובי הפנדה מצויים בסכנת הכחדה למרות שחל שיפור בשנים האחרונות בחומרת הסכנה וכעת הם מסווגים רק כפגיעים. כ-2000 דובי פנדה חיים כיום בטבע.

לקראת סוף המאה העשרים הפך דוב הפנדה להיות סמל לאומי של סין והוא מופיע על מטבעות זהב של המדינה. גם הסמל של ברלין הוא דוב כמובן (אבל לא פנדה) ולזה אפשר להוסיף גם את הסמל של הקרן העולמית לשימור חיות בבר WWF.

המשקל של מנג מנג כיום הוא 88 קילוגרמים. ג'או שינג חצה את רף מאה הקילוגרמים. בשני המקרים מדובר במשקל נורמלי לדובי פנדה (בין 75 ל-130 קילו).

בעבר היתה מחלוקת האם מדובר בחיה ממשפחת הדובים או הראקוניים. בסופו של דבר נקבע כי מדובר בדוב.

בסין ידועים דובי הפנדה (שנקראים בסינית דובי-חתול) כבר שלושת אלפים שנה. לאירופה הם הגיעו לראשונה באמצע המאה התשע עשרה.

העיר האירופאית הראשונה שקלטה דוב פנדה היתה פריז.

04.jpg
05.jpg
02.jpg
01.jpg
03.jpg
06.jpg
07.jpg
08.jpg
09.JPG
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.JPG
מירוץ גן החיות בשבת.jpg
14.JPG
15.JPG
חבל סיום (1).png

© 2019 by Eitan. Proudly created with Wix.com

bottom of page